T-PORTAL UHVAĆEN U CENZURI ISTINE O ŽIVOM ZIDU! Zoran Antičević osramotio Zrinku Pavlić odgovorom

Samozvana TV – kritičarka i kvazi – spisateljica Zrinka Pavlić, okomila se na mladog hrvatskog pisca Zorana Antičevića koji je 2016. bio međunarodni predstavnik hrvatske književnosti te ga pokušala ocrniti putem T – Portala. Sudeći prema njenom tekstu, doima se kako je njezin motiv bio temeljen na klevetama Jutarnjeg lista koji je istog pisca pokušao lažno optužiti da je ,,opskurni desničar”.

Također, kritizirala je njegov aktivizam u Živom zidu. Nakon medijskog napada, uslijedio je odgovor koji je osramotio gospođu Pavlić. Antičevićevu reakciju prenio je T – portal, ali na način da je iz teksta izrezao spominjanje Živog zida i javnu prozivku vlasnika svih mainstream medija. Taj dio teksta prenosimo podebljanim slovima kako bi javnost vidjela jedan od bezbroj primjera kako mainstream mediji cenzuriraju istinu.

ODGOVOR ZORANA ANTIČEVIĆA ZRINKI PAVLIĆ:

Poštovana gospođo Zrinka Pavlić, moj ste šaljiv pristup sa ženama nazvali gadljivim i jezivim te tako potvrdili kako je ljudska percepcija baš poput zrcala.

Posebno je zanimljivo to što mene, unuka antifašističkog borca i moj odlazak na Sajam knjiga u Frankfurtu pokušavate povezati sa Zlatkom Hasanbegovićem koji je hrabru borbu moga djeda nazvao floskulom.

Ne smatram se nikakvom književnom veličinom već običnim dečkom koji voli pisati. Imam dvadeset i sedam godina, tri knjige iza sebe, malo sreće i puno volje. Ipak, pravi književni velikan i moj najdraži hrvatski pisac, gospodin Miljenko Jergović, pohvalio je moje rezultate te mi platio kavu na Sajmu knjiga u Puli. On je predivan čovjek i vrhunski pisac, a Vaš rukopis – gospođo Zrinka Pavlić, bezvredniji je od grafita u javnom toaletu.

Napominjem kako ste kritizirali moj aktivizam u Živom zidu. To me ne čudi. Vlasnici medija za koje pišete su upravo oni ljudi koji nas izbacuju iz kuća. To je gadljivo i jezivo, a ne spašavanje naroda od takvih kao što ste Vi i Vaši šefovi.

Duboko se nadam kako će hrvatska književnost ostati povjerena nama ,,ljudima od ljubavi”, a ne vama ,,ikonama negativizma”. Pokrijte se ušima, zaslužite ulogu međunarodne predstavnice hrvatske književnosti pa mi onda držite lekcije o tome što trebam raditi, a što ne. Do tada, nemojte se ljutiti zbog toga što je dvostruko mlađoj osobi uspjelo ono što Vama nije.

NAPOMENA: Jedini razlog moga javnoga odgovora je pokušaj povezivanja mene s hrvatskom desnicom. To je kleveta. Istina je ta da je Zlatko Hasanbegović poslao unuka antifašističkog borca na najveći svjetski književni događaj.

S poštovanjem,

Zoran Antičević

Sada pogledajte Antičevićev odgovor na T – Portalu i vidjet ćete kako dio teksta koji govori o Živom zidu nedostaje. Uvjerite se i kako pokušavaju manipulirati riječima budući da su u naslov stavili riječi koje Antičević nije izgovorio nigdje u svojem tekstu, a koji je sam po sebi diskreditirajući za pisca s međunarodnim rezultatima:

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/pisac-iz-ljubav-je-na-selu-odgovara-zrinki-pavlic-klevecete-nisam-desnicar-foto-20171003

Fotografiran Antičevićev e – mail koji dokazuje koliku cenzuru vrši T – Portal:

 

(Global CIR)

 

  1. […] T-PORTAL UHVAĆEN U CENZURI ISTINE O ŽIVOM ZIDU! Zoran Antičević osramotio Zrinku Pavlić odgovor… […]

Komentiraj