JEDAN U NIZU SLUČAJEVA: SAA pronašla oružje izraelske proizvodnje u skrovištima DAIŠ-a

Snage SAA otkrile su ružje izraelske proizvodnje otkriveno  u skrovištima DAIŠ-a u sjeverozapadnoj Siriji,a ovo nije prvi put da svjedočimo sličnim izvještajima, piše Jerusalem Post pozivajući se na sirijske izvore.

Image result for ISIS Weapon from israel

Prema sirijskoj državnoj agenciji SANA, postrojbe SAA su pronašle niz oružja, streljiva i telekomunikacijskih uređaja, uključujući “izraelsku artiljeriju, 800 mortarskih granata, strojnicu s 10.000 metaka, pored toga zaplijenjene su i velike količine metaka od 17 mm, 14,5 mm. i 30 mm. strojnice i tri RPG lansera te niz telekomunikacijskih uređaja.”

Ovo nije prvi put da   sirijski mediji izvještavaju  o pronalaženju oružja s izraelskim oznakama na njima.

U junu prošle godine, sirijski mediji izvijestili su kako su trupe  SAA u kvartu al-Waera u Homsu zaplijenile desetke protuzrakoplovnih raketa zajedno s određenom količinama streljiva i eksploziva, a na većini ovog oružja stajali su natpisi na hebrejskom.

U aprilu 2016. sirijski mediji izvijestili su kako je SAA u jugoistočnom pokrajini Al-Suwayda zaplijenila izraelsko oružje koje je navodno bilo namijenjeno DAIŠ-u. Prema izvješćima, oduzeto je vozilo iz Dare, koje je nosilo izraelske mine s hebrejskim natpisima, kao i morte, RPG-ove i ručne bombe. Još uvijek nije razjašnjeno kako je izraelsko oružje završilo na tom prostoru.

 

(Global CIR/JP)

Komentiraj