NAKON ŠTO JE VIDIO ODŽALANOVE POSTERE U RAQQI! Erdogan: Amerika ne podržava Tursku u borbi protiv terorizma

Američke vlasti, bez obzira na svoja saopštenja, ne podržavaju Tursku u borbi protiv terorizma, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdoan, komentarišući pojavljivanje postera sa likom lidera Radničke partije Kurdistana Abdulaha Odžalana u sirijskoj Raki.

 

Turski mediji su ranije saopštili da je u Raki, koju su oslobodili arapsko-kurdski odredi Sirijskih demokratskih snaga, uz podršku američke koalicije, okačen poster sa Odželanovim likom, koji u Turskoj izdržava kaznu doživotnog zatvora.

„U Raki su okačili poster terorističkog lidera. Kako SAD to objašnjavaju? Kažu da je Radnička partija Kurdistana teroristička organizacija. Zar je to solidarnost u borbi protiv terorizma? Na bilateralnim razgovorima kažu da se bore protiv terorizma. Ne vjerujemo, niste sa nama“, rekao je Erdogan novinarima.

Raka je bila pod kontrolom DAIŠ-a od 2013. godine. Grad je smatran nezvaničnom prestonicom terorista. Prošle godine koalicija na čelu sa SAD saopštila je da počinje operacija za oslobođenje grada. Oslobađanje Rake trajalo je 134 dana.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Ovaj mongol nema veze sa Bosnjacima.Sto prije to shvate bice im bolje, jer on bi od Bosnjaka htio da pravi Kurde ili Palestince u sred Evrope. E pa nek se vrati u maloazijske pustinje i stepe pa tamo neka prosipa svoju filozofiju

    Reply

Komentiraj