RASPISANA TJERALICA ZA IVICOM TODORIĆEM: ‘Nezakonito je stekao milijardu i 142 milijuna kuna, a to je tek početak’

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u subotu poslijepodne objavilo je da je izdana tjeralica za Ivicom Todorićem.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti kako smo Vam to ranije odgovarali, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama”, potvrđeno je iz DORH-a.

Prodanović bez komentara

HRT javlja da policija od DORH-a još nije dobila tjeralicu. Čim zaprime, proslijedit će je u schengenski informacijski sustav, što znači da to onda ima snagu europskog uhidbenog naloga. Navode da je Čedo Prodanović, odvjetnik Ivice Todorića, rekao kako zasad nema komentara na njezino izdavanje.

Ivici Todoriću, jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, određen je istražni zatvor, a još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa je moguće da se za njim raspiše tjeralica.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora.

Zagrebački Županijski sud odredio je istražni zatvor samo za Ivicu Todorića, a ostali su u srijedu, 18. listopada pušteni da se brane sa slobode.

Ukupnoj šteti tužiteljstvo pribraja i nepripadnu korist od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za “jednu pravnu osobu” krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Sljedećeg tjedna u Hrvatsku se vraća i Ivan Todorić

Osim Ivice Todorića u Hrvatsku još nije stigao niti njegov sin Ivan Todorić, koji je također među osumnjičenicima, dok je drugi sin Ante Todorić iz Londona doputovao u Zagreb i jučer iznio svoju obranu u Državnom odvjetništvu.

No, prema informacijama koje je danas prvi objavio Net.hr, Ivan Todorić sljedećeg tjedna vraća se u Hrvatsku.

Uz Todorića i sinove u slučaju Agrokor su osumnjičeni Alojzije PandžićDamir KuštrakHrvoje BalentIvica CrnjacOlivio DiscordiaMarijan AlagušićSanja HrstićMislav GalićTomislav LučićPiruška CanjugaLjerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. This is just the peefcrt answer for all forum members

    Reply

Komentiraj