(VIDEO) ŠTA SE KRIJE IZA AFERE AGROKOR? Margetić za Global CIR: Agrokor je 20 godina funkcionirao kao ultimativna industrija pranja novca za regionalnu političku elitu

Velika Britanija oduvijek koristi Balkan kao ploču svojih geoekonomskih i geopolitičkih igara. Je li u tijeku završnica britanskih obavještajno-političko-ekonomskih igara na Balkanu od početka devedesetih do danas, osnovna je tema našeg današnjeg razgovora sa istraživačkim novinarom Domagojem Margetićem.

Završava li se cijela ta priča aferom Agrokor? Je li najmoćniji balkanski tajkun Ivica Todorić slučajno pobjegao baš u Veliku Britaniju? Napominjemo da su financijske igre prebacivanjem novca iz bivše Jugoslavije na tajne račune u inozemstvu započele  upravo preko Velike Britanije.

Da li je Hrvatska kažnjena propašću Agrokora zbog povrede njemačkog financijskog interesa i služi li aktuelna klerikalizacija i fašizacija hrvatskoga društva kao paravan za geopolitički zaookret koji se sprema u Zagrebu? Na koncu da li možemo očekivati smjenu političkih elita na Balkanu?

O svemu tome, ali i drugim temama, za Global CIR detaljno govori istraživački novinar Domagoj Margetić.

U sljedećim emisijama Global CIR Specijala i Intervjua istraživat ćemo koje su implikacije afere Agrokor na BiH, sa posebnim akcentom na bh. političare upetljane u ovu aferu.

 

(Global CIR)

1 Komentaron this Post

  1. redlight

    Da je samo vise ovakvih emisija i slobodnih osoba koji se klone laži. Tek sad postaju jasne neke stvari koje su desetljećima bile nejasne

    Reply

Komentiraj