(VIDEO) STRAVA NA BEČKOM AERODROMU: Turke pretresaju sa psima tražeći ilegalno preneseni novac

Ministarstvo vanjskih poslova Turske uputilo je žestoku reakciju na ponašanje policijskih službenika na bečkom aerodromu. Kao što se može vidjeti na ovom video snimku, putnici Turkish Airlinesa su podvrgnuti posebnom načinu pretresanja.

Jedan policajac je doveo psa koji je obučen za otkrivanje novca i izvršio pretres turskih putnika. Navodno su htjeli otkriti ko od putnika kod sebe ima više od 10 hiljada eura.

Još od početka sirijske krize i saznanja da Erdoganov režim i uža porodica predsjednika Erdogana održava bliske veze sa terorističkim skupinama, trgujući i poslujući sa njima, u Evropskoj uniji se posebno prati protok ljudi, roba i usluga iz Turske.

Nama ostaje da se upitamo, hoće li na sličan način prolaziti i Bošnjaci, ukoliko vrh SDA uspije ubjediti Evropsku uniju, kako su Bošnjaci u suštini ‘mutirani Turci’ ostavljeni u ‘amanet Erdoganu’?

 

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

 1. redlight

  pa neka samo i dalje klepcu za Turcima i Turskim zastavama pa ce da vide kuda to vodi. Mongolija Mongolcima a Evropa Evropljanima…inače kraj priče

  Reply
 2. Sirotim Turcima to mora da jako teško pada jer nisu navikli na takav tretman kod kuće….. 🙂

  Reply
  • redlight

   pa… ako se dozovu pameti i vrate na put Ataturka, biće im dobro inače – distorzija

   Reply

Komentiraj