UDOVICA POGINULOG VOJNIKA: ‘Dao je svoj život, a ne znate mu ni ime!’, TRUMP: ‘Izrekao sam ga bez problema’

Udovica palog američkog vojnika rekla je da se predsjednik Donald Trump nije uspio sjetiti ni imena njezinog supruga tijekom kontroverznog telefonskog razgovora. Myeshia Johnson, udovica narednika Davida Johnsona rekla je za ABC da ju je najviše povrijedilo predsjednikovo mucanje.

‘Moj suprug je riskirao svoj život, a vi mu ne možete zapamtiti ime’

‘Ako se moj suprug tamo bori za našu zemlju i riskira svoj život za nju, zašto vi ne možete zapamtiti ni njegovo ime?’, rekla je. Poručnik David Johnson poginuo je u Nigeru. Tamo su ga ranije ovog mjeseca ubili islamistički militanti.

Njegova je udovica ispričala da ju je poziv od predsjednika Trumpa rasplakao, piše BBC‘Razljutio me ton njegovog glasa. Imao je pred sobom izvještaj o mom suprugu, i tada je rekao ‘poručnik David’. Čula sam kako muca i mumlja pokušavajući se sjetiti njegovog imena’, ispričala je njegova udovica.

Trump: ‘Poziv je bio pun poštovanja, izgovorio sam ime od početka do kraja’

Trumpov je poziv sućuti došao na naslovnice medija kad je kongresnica Frederica Wilson, koja je slušala njegov poziv obitelji, ustvrdila da je pritom bio neosjetljiv, a sada je to potvrdila i udovica poginulog vojnika. Trump je te optužbe demantirao i jutros se obranio na Twitteru.

‘S udovicom poručnika Davida Johnsona obavio sam telefonski poziv pun poštovanja. Od početka sam izgovorio nejgovo ime, bez oklijevanja’, napisao je američki predsjednik na Twitteru.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. redlight

    i jedni i drugi se bore samo za interese idiota, koji tlače i tlačenje podržavaju

    Reply

Komentiraj