(VIDEO) EKSKLUZIVNO! DAMIR NIKŠIĆ ZA GLOBAL CIR: Imam pravo na pristup Bogu bez ‘provajdera’, a ‘provajder’ ovdje naplaćuje jako puno!

Našeg današnjeg sagovornika imali ste priliku vidjeti u različitim umjetničkim performansima, možete pratiti njegov svakodnevni rad na Youtubeu, čitati njegove tekstove, a mi smo sa njim razgovarali o djetinjstvu, mladosti, školovanju, životu, no nismo zaobišli ni teme poput religije i politike, ali i njegovog budućeg političkog angažmana. 

Damir Nikšić je bosanskohercegovački konceptualni umjetnik. Studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za slikarstvo. U periodu 2000-2004. godine studirao je na postdiplomskom studiju na University of Arizona, SAD. Magistrirao je 2004. godine iz likovnih umjetnosti i historije umjetnosti.

 

Predavao je na Northwestern University u Evanstonu, SAD. Bio je član grupe Maxumin. Izlagao je na Venecijanskom bijenalu 2003. godine u internacionalnoj selekciji. Živi i radi u Sarajevu.

 

(Global CIR)

1 Komentaron this Post

  1. Kralj Satire !!

    Reply

Komentiraj