PERNAR O AUTONOMIJI ISTRE: Hrvatska je trenutno veliki zatvor otvorenog tipa, samo zajedno to možemo promijeniti

Zastupnik ‘Živog zida’ u Hrvatskom saboru, Ivan Pernar, na svojoj  facebook stranici osvrnuo se i na sve učestalije zahtjeve za autonomijom Istre, u kojima je najglasniji  zastupnik Ivan Jakovčić (IDS-ALDE).

-Jakovčić traži veću autonomiju za Istru, ja slobodu i suverenitet za cijelu Hrvatsku. Sve dok je Hrvatska neslobodna i ovisna, svaka vrsta autonomije unutar nje predstavlja samo život u zatvoru unutar zatvora. Hrvatska je trenutno veliki zatvor otvorenog tipa, samo zajedno to možemo promijeniti, napisao je Pernar.

Podsjećamo, komentarišući posljednje referendume u Italiji o autonomiji dvije sjeverne regije, Ivančić je kazao kako je to odličan  europski model koji bi se mogao primijeniti i u Hrvatskoj.

“Taj model referenduma dobar je i za Hrvatsku. Postoje hrvatske regije, osim Istre tu su i neke druge regije, u kojima su aktivni pokreti za većom autonomijom. Pitajmo građane žele li, ili ne, veću autonomiju svojih regija”, predlaže Jakovčić. No, jasno je da je Istra prva koja bi ovakvo nešto provela.

 

(Global CIR)

Komentiraj