(VIDEO) HAUBICE IZ VELIKE BRITANIJE! U skladištima DAIŠ-a pronađeno oružje NATO-a?

U najvećem skladištu oružja organizacije tzv. ‘Islamske države’, koje je zaplijenila sirijska vojska u Majadinu na istoku Sirije, pronađeni su posljednji modeli NATO oružja iz SAD, Belgije i Velike Britanije, izjavio je generalmajor sirijske vojske Suheil Salman el-Hasan.

On je novinarima rekao da će biti potrebno najmanje šest dana kako bi se iz skladišta izvukli svi “trofeji” koje su islamisti ostavili prilikom bijega iz ovog područja.

– U skladištu se nalazi dosta oružja, kao i različita strana sredstva za komunikaciju – rekao je Hasan.

Majadin je služio kao logistički centar, s dobro organiziranim sistemom skladišta i radionica.

Nakon oslobađanja Majadina, u skladištu je ostavljeno ručno i protutenkovsko oružje, artiljerija, granate, ručno pravljene mine, kao i tenkovi i oklopna vozila, koje su islamisti ranije zaplijenili od iračke vojske.

Pripadnici sirijske vojske su novinarima pokazali i sistem za satelitsku komunikaciju, radarsku opremu, medicinske uređaje, radionice za proizvodnju bespilotnih letjelica, kao i desetine već proizvedenih bespilotnih letjelica, prenosi “Sputnjik”.

U arsenalu oružja nalazi se i oružje iz zemalja članica NATO-a, kao što je haubica kalibra 155 milimetara, proizvedena u Velikoj Britaniji.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. redlight

    Tu sektašku organizaciju vahabizma su pravili i pripremali citavih 200 godina. Engleska mezimčat nece uspeti !

    Reply

Komentiraj