(VIDEO) POČINILAC PRIVEDEN: ‘Napad’ ruskim zastavicama na Trampa

Američki predsjednik Donald Tramp doživio je neprijatno iznenađenje na Kapitol hilu, prilikom dolaska na sastanak sa republikanskim senatorima, kada je jedan od aktivista grupe koja traži opoziv predsjednika bacio na njega ruske zastavice, uzvikujući “izdaja”.

'Napad' ruskim zastavicama na Trampa

Ruske zastavice, na kojima je pisalo “Tramp”, bacio je Rajan Klejton, član organizacije “Amerika preduzima akciju”, javio je CNN. Klejton (36) iz Virdžinije je priveden i protiv njega je pokrenuta prijava zbog nezakonitog ponašanja, saopštila je portparolka policije Kapitol hila Eva Malecki.

Foto: Tanjug/APFoto: Tanjug/AP

Vlasti Kapitola istražuju kako je Klejton uspio da dođe do te lokacije s obzirom da je bila potrebna akreditacija. AP navodi da je Klejton, zajedno sa novinarima, bio na samo nekoliko metara od Trampa kada je bacio ruske zastavice.

Tramp je izdajnik. Zašto razgovaraš o smanjenju poreza kada bi trebalo da govoriš o izdaji“, uzviknuo je Klejton poslije čega su ga priveli pripadnici bezbjednosnih snaga.

Foto: Tanjug/APFoto: Tanjug/AP

Klejton je u julu takođe bio među grupom novinara u Senatu, a tada je ruske zastavice bacio na Trampovog zeta, Džereda Kušnera. Američki predsjednik pokušava da pridobije republikance za najavljenu poresku reformu, koja predviđa znatne poreske olakšice za velike kompanije, čemu se protive demokrate.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj