PREAMBICIOZNI EFENDIĆ I NJEGOVA DRUŽINA: SDA Novi Grad traži smjenu premijera Konakovića

Izvršni odbor SDA Novi Grad Sarajevo zatražio je da Kantonalni odbor te partije uskrati podršku kantonalnom premijeru Elmedinu Konakoviću, zbog, kako navode u obrazloženju „kršenja zaključaka i odluka Kantonalnog odbora SDA i političke štete koju je proizveo u svim oblastima djelovanja“.

elmedin konakovic

Iz njemu poznatih razloga, a vjerojatno u namjeri da izgradi sopstveni lik i političku figuru, derogirajući Stranku demokratske akcije, a upućujući javno mnijenje na žrtvu koju, navodno, on lično podnosi u borbi protiv „SDA partokratije“, ovim Elmedin Konaković nanosi nemjerljivu štetu SDA u kojoj je i sam funkcioner (potpredsjednik KO SDA Sarajevo)“. Zaključak je dostavljen Kantonalnom izvršnom odboru SDA kao i Predsjedništvu i predsjedniku ove stranke Bakiru Izetbegoviću.

Dokument je objavljen kasno u srijedu na portalu Klix. Isti dokument dostavljen je i na redakciju Patrije. Premijer Konaković kao ni sam vrh SDA još se nisu očitovali o zahtjevu Izvršnog odbora te partije iz najmnogoljudnije općine u Bosni i Hercegovini.

Najporaznija je činjenica da je u Skupštini KS uspostavio neformalnu ali matematičku većinu ne rezultatima rada Vlade nego šurovanjem sa svojim bivšim skupštinskim kolegama koristeći pri tome poziciju premijera da zadovoljava njihove različite interese. Na taj način je Konaković obezvrijedio klub zastupnika SDA u Skupštini a u tome ima svesrdnu podršku provjerenih neprijatelja SDA poput Peđe Kojovića, Mirsada Pindže, Semira Halilovića i drugih čije kadrove Konaković postavlja i zapošljava, nazivajući ih “ekspertima“”, navodi se u zaključku Općinskog Izvršnog odbora SDA Novi Grad Sarajevo.

Iz tog Izvršnog odbora tvrde da je Konaković zbog lične sujete i netrpeljivosti prema direktoru ViK-a Neziru Hadžiću ugrozio život svih stanovnika KS.

Općinski odbor na kraju svog zaključka trži od Predsjedništva SDA da spriječi dalje urušavanje stranke u Kantonu Sarajevu, za šta odgovornim smatraju upravo Konakovića. „Ovakav premijer za SDA je guja u njedrima koja će skupo koštati sve, prije svega građane KS a zatim i SDA koja ga je kandidirala na ovu poziciju“, navodi se, između ostalog, u zaključku stranke.

Konakoviću na teret stavljaju i gubitak GRAS-a od sto miliona KM, oscilacije u cijeni grijanja, donošenje pa povlačenje odluke o podsticajima za privatne firme i slično.

SDA Novi Grad traži od vrha stranke da otkažu podršku Elmedinu Konakoviću

 

(Global CIR/Patria)

Komentarion this Post

 1. Prvo je jurišao na NOVALIĆA za Dodikov račun, onda na CENTRALNU BANKU BIH naravno za Dodikov i Čovićev račun i sada na vladu Kantona Sarajevo ko nije za njega i njegove interese taj je neprijatelj. Sam ne vidi u čijim je rukama i radi na razbijanju Federacije na dva dijela. Da od Bošnjaka napravi Palestince ,da Pljuje Zapad i zapadne vrijednosti…..

  Reply
  • Efendić ima rezultate iza sebe crknite……

   Reply
   • Rezultati od industrijske zone napravis igraliste ahhaahahhahhahh kao od Telecoma kada bih napravio šah klub ahahahaharezultati benziske pumpe pored obdanista

    Reply

Komentiraj