REZULTATI AFERE ‘PANAMA PAPERS’! Izdan nalog za hapšenje bivšeg pakistanskog premijera koji je ‘otišao’ u London njegovati teško oboljelu suprugu

Uhidbeni nalog izdan je u četvrtak za bivšeg pakistanskog premijera Navaza Šarifa, kojega je u srpnju svrgnuo Vrhovni sud nakon korupcijske afere, manje od godinu dana prije sljedećih parlamentarnih izbora, izjavio je jedan od njegovih odvjetnika.

FILE PHOTO: Pakistan's former prime minister Nawaz Sharif speaks during a news conference in Islamabad, Pakistan September 26, 2017. REUTERS/Faisal Mahmood/File Photo

Sud zadužen za antikorupcijsku borbu “izdao je danas uhidbeni nalog protiv bivšeg premijera za dvije navodne korupcijske afere”, izjavio je jedan od njegovih branitelja Zafir Han. Navaz Šarif optužen je prije tjedan dana za korupciju na istom sudu. Trenutno se nalazi uz uzglavlje rakom oboljele supruge u Londonu odakle se nije vratio otkad je optužen. Njegov odvjetnik kazao je da se ne osjeća krivim.

Saslušanje bivšeg premijera odgođeno je za 3. studenoga, dodao je Han. Vrhovni sud okončao je prijevremeno Šarifov treći mandat na čelu zemlju u srpnju, nakon otkrića o luksuznim nekretninama do kojih je obitelj došla putem off-shore holdinga. Afera je izbila objavljivanjem Panama Papers.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj