SDP HRVATSKE POKREĆE OPOZIV VLADE: ‘Ovo je najveća korupcijska afera u novijoj povijesti, Karamarko je otišao zbog manjih stvari…’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić obratio se novinarima nakon završetka sjednice Predsjedništva povodom najnovijih otkrića oko Agrokora.

“Sad se vjerojatno događa ortačko izvlačenje novca iz Agrokora. Ovo je najveća korupcijska afera u novijoj povijesti. U svakoj normalnoj zemlji premijer bi dao ostavku”, kazao je Bernardić. Predsjednik SDP-a kaže kako je Karamarko otišao zbog puno manjih stvari te da Plenković i cijela Vlada moraju otići jer su duboko upleteni u slučaj Agrokor. “Pozivam ovu Vladu s prstom u pekmezu na odgovornost, kao i sve one koji je podržavaju u Saboru”, rekao je Bernardić.

Upitan o radu istražnog povjerenstva za Agrokor i prvim svjedocima, Bernardić kaže: “Ne znam što se točno događa na istražnom povjerenstvu. Izglasali su poslovnik. Ono što možemo očekivati od vladajućih je da će pokušati opstruirati rad istražnog povjerenstva. Ali, ne smije se zaustaviti istina u slučaju Agrokoru. Mislim da je dobro da je i predsjednica stala u obranu rada povjerenstva”.

Nada li se potpori zastupnika nacionalnih manjina?

Očekujem da manjine vide svoju odgovornost prema Hrvatskoj. Hrvatska ovako ne može dalje. Ono što znam je da je bilo razgovora između mnogih zastupnika. Nadam se da će i nezavisni zastupnici uvidjeti svoju odgovornost prema Hrvatskoj. Danas je bilo svega, ljudi su zabrinuti. Hrvatska treba novi start, treba se resetirati”, poručuje Bernardić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj