PREMIJER ODGOVORIO EFENDIĆEVOM KLANU! Konaković: Lokalni moćnici kontrolišu sistem imenovanjem poslušnika u javna preduzeća

Elmedin Konaković oglasio se večeras nakon jednoglasne odluke odbornika SDA Novi Grad Sarajevo da od Kantonalnog odbora i Predsjedništva SDA zatraže da mu se uskrati podrška kao premijeru Kantona Sarajevo (KS). Konaković je kazao da je, i pored pritisaka koji dolaze s različitih strana, Vlada KS opredijeljena da provede set mjera koji će poboljšati vodosnabdijevanje građana.

– Vjerujem da neke od mjera pogađaju određene interesne grupe, ali meni su interesi građana ispred svih drugih. Pozivam sve zainteresovane da u interesu građana nastavimo zajedno – poručio je Konaković. Istakao je kako se ponosi činjenicom da prijedloge Vlade nerijetko podržava i opozicija. – To je znak da Vlada povlači dobre poteze i zna korigovati svoje aktivnosti kad to opozicija zatraži – dodao je Konaković.

Prema njegovim riječima, jedna grupa ljudi u politici – lokalni moćnici – funkcionišu tako da su premijer i ministri najčešće “glineni golubovi koji su izloženi svim pritiscima”. – Oni imenovanjem poslušnika u javna preduzeća kontrolišu taj dio sistema. Zapošljavaju, tenderišu, čak i javno kažu kako prave na taj način glasačku mašinu – smatra Konaković.

Navodi kako je predsjednik OO Novi Grad “lider ovakvih ideja”, te da ga ne čudi njegova reakcija. – Svjestan sam da takvi procesi ugrožavaju cjelokupan sistem i samo pojedincima donose korist. Neću nikad pristati na takve stvari – poručio je Konaković.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj