(VIDEO) ISTRAŽIVANJE TV1! Rusi preko HDZ-a i Dragana Čovića ulaze u BiH: Da li se sve to zataškava aferom ‘prisluškivanje’?!

Afera oko ulaska Rusa u Bosnu i Hercegovinu pokušava se zataškati aferom nelegalnog prisluškivanja. Smatra ovo novinar magazina Žurnal Avdo Avdić koji tvrdi da Rusi, nakon što su ušli u susjednu Hrvatsku, preko HDZ-a BiH i Dragana Čovića ulaze i u BiH. Istovremeno, stručnjaci tvrde da je skoro pa nemoguće da je OSA nelegalno prisluškivala hrvatske zvaničnike ili privrednike.

Rusi preko HDZ-a i Dragana Čovića ulaze u BiH: Da li se sve to zataškava aferom 'prisluškivanje'?!

Privatizacija mostarskog Aluminija i nedavne izjave ruskog ambasadora u BiH da se u našoj zemlji mora riješiti hrvatsko pitanje, najbolji su dokazi tvrdnji da Rusi ulaze u Bosnu i Hercegovinu. I to preko Dragana Čovića. Novinar Avdo Avdić tvrdi da se upravo ta afera pokušava zataškati nepostojećom – aferom prisluškivanje.

Nekome ovdje odgovara da izvlači određene izjave iz konteksta i da ovu kompletnu aferu oko ulaska Rusa u BiH i tzv. ekonomske okupacije BiH od strane Rusa pokušava da prezentira kao nelegalno prisluškivanje”, kaže Avdić za TV1.

Više saznajte u videoprilogu TV1:

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj