ONI ME NE BI POBIJEDILI DO 2040! Vučić: Mislim da mi je ovo posljednji mandat, to je moja odluka!

Oni me ne bi pobedili do 2040. sasvim sigurno, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o kritikama koje svakodnevno doživljava od opozicije, u medijima i na društvenim mrežama.

Dodao je da misli da mu je ovo posljednji mandat, ali, kako kaže, ne zbog onih koji ga napadaju, već da je to njegova odluka. “Znam da mi je rok trajanja ograničen, najverovatnije će mi ovo biti posljednji mandat i neće me srušiti tviteraši, oni sami sebe ruše svojom mržnjom”, rekao je Vučić gostujuć na “Pink televiziji”.

Upitan ne čini li mu se da je mržnja, o kojoj često govori, inicirana i od strane vlasti, te da li možda vlast treba da doprinese spuštanju tenzija, Vučić je odgovorio:  “Možemo svakako bolje, čak i da popustimo i da tu vrstu svakovrsnog dijaloga otvorimo. Nikad stvari isu crno-bijele, ali mislim da je većim dijelom krivica na drugoj stani, mada ima i naše”. 

Kako kaže, činjenica je, međutim, da je sve najčešće upereno protiv njega, da su sve kritike i ružne riječi njemu namijenjene, a da svako ko se usudi da stanje u njegovu odbranu mora da prođe “toplog zeca”.  “Kad neko stane u moju odbranu kreću tobož humorističke, a u stvari političke i uperene su protiv mene. Evo, recimo, Marko Ðurić, čim nešto kaže odmah kreću kritike – hajde da se sprdamo s njim kako je glup, pa udri po njemu da mu nikad ne padne na pamet da stane u moju odbranu“, naveo je Vučić i dodao:

“Svako ko je stao u moju odbranu morao je da prođe toplog zeca, svaka privrženost meni tako se kažnjava”.  On, dodao je, time nije fasciniran ni uplašne, ne sekira se. “Spreman sam svaki dan da odgovoram, da se borim…i nisam rekao da mi je ovo posljednji mandat zbog njih, to je moja odluka, oni me ne bi pobijedili do 2040. sasvim sigurno”, poručio je Vučić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj