UBIJENO NAJMANJE SEDAM PALESTINACA: Izrael raznio tunel u blizini granice s Pojasom Gaze

Najmanje sedam Palestinaca je ubijeno, a 14 ih je ranjeno u ponedjeljak u izraelskom napadu na tunel u Khan Younisu, ju┼żno od Pojasa Gaze, saop─çeno je iz palestinskog ministarstva zdravlja.

Iz ovog ministarstva su kazali da bi se broj ┼żrtava mogao zna─Źajno pove─çati zbog ogromnog broja ljudi koji su nestali kada se ovaj tunel sru┼íio, javlja palestinska novinska agencija WAFA. U izvje┼ítajima se navodi da su Izraelci ispalili pet projektila na tunel koji je bio u procesu izgradnje isto─Źno od Khan Younisa, a za koji izraelske vlasti tvrde da je vodio u njihovu teritoriju.

U medicinskim izvje┼ítajima u Gazi se navodi da je ve─çina poginulih izgubila ┼żivote kada su Izraelci ispalili projektile na tunel dok su spasioci poku┼íavali iskopati one koji su ostali zarobljeni unutra. Neki su navodno preminuli od udisanja otrovnog gasa koji je izraelska ratna avijacija ispustila na tunel.

Ovaj napad se dogodio u trenutku kada se Hamas, koji dr┼żi Gazu pod svojom kontrolom od 2007. godine, pripremao da preda vlast nad ovom obalnom enklavom palestinskoj vladi na ─Źelu s premijerom Ramijem Hamdallahom.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj