NAJVEĆA ZAPLJENA U BiH U ZADNJIH 10 GODINA: Tavan krio drogu vrijednu više od milion KM

 Tačno 739 kilograma marihuane, od čega je 41 kg već bio spreman za prodaju, pronašla je policija na području Pelagićeva, u mjestu Samarevac, a vrijednost joj se procjenjuje na više od milion maraka!

Najveća zapljena u BiH u zadnjih 10 godina: Tavan krio drogu vrijednu više od milion KM

Time je ova zapljena, u režiji pripadnika Policijske uprave Bijeljina, postala najveća pljenidba te droge u BiH u posljednjih 10 godina.

Izvor blizak istrazi potvrdio je za “Nezavisne” da su i sami istražioci ostali u čudu kada su na tavanu kuće, čiji je vlasnik umro, ali je jedno lice privremeno koristi, pronašli ovu ogromnu količinu droge.

Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina, potvrdio je juče na vanrednoj konferenciji za novinare da akcija u Pelagićevu još traje i da je nekoliko lica pod kontrolom policije, dok je određeni broj lica na krim-obradi.

On je naglasio da je prekjučerašnja akcija rezultat razmjene informacija i saradnje više bezbjednosnih službi i tužilaštava, a posebno zajedničkih aktivnosti sa policijom i Tužilaštvom Tuzlanskog kantona.

Darko Kovrlija, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina, rekao je da u cilju istrage policija još ne može reći koliko je lica povezano s ovom pljenidbom droge.

Kovrlija je istakao da jedan gram marihuane na ulici u prosjeku košta 10 KM, dok je cijena kilograma ove droge oko 3.000 KM.

Potvrdio je da su pretres obavili na četiri lokacije i da je marihuana pronađena u kući koju privremeno koristi jedno lice.

Inače, prekjuče pronađena marihuana dijelom nije osušena, pa se stoga procjenjuje da bi, kada bude spremna za prodaju, njena vrijednost bila viša od milion maraka.

Mještani Samarevca ističu da ne znaju čija je droga, ali su, kako kažu, vidjeli kako policajci prenose zaplijenjene stabljike. Po jedan policajac, potvrdili su nam mještani, bio je gotovo u svakom seoskom dvorištu.

Oni podsjećaju da je jedan njihov komšija zbog marihuane uhapšen i prije nekoliko dana, i to u režiji MUP-a TK. Niko, međutim, sa sigurnošću ne može reći da li to hapšenje ima veze sa prekjučerašnjom akcijom.

 

 

(Global CIR/Nezavisne)

Komentiraj