PUTIN U IRANU: Hamenei mu poručio da moraju izolovati Ameriku

Vrhovni lider Irana, ajatolah Ali Hamenei rekao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da Teheran i Moskva moraju da pojačaju saradnju kako bi izolovali SAD.

Image result for putin in iran

On je istakao da tako može da se obnovi mir na Bliskom istoku, prenijela je iranska državna televizija. “Za potpuno rješavanje krize u Siriji potrebna je snažna saradnja između Irana i Rusije… Naša saradnja može da izoluje Ameriku… Ova saradnja će obnoviti stabilnost u regionu”, rekao je Hamenei tokom sastanka sa Putinom, navodi Rojters pozivajući se na iransku televiziju.

Iranski predsjednik Hasan Rohani takođe smatra da Iran i Rusija moraju da sarađuju da bi obnovili stabilnost u Siriji i regionu.
“Neophodno je boriti se protiv regionalnog terorizma”, rekao je Rohani na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kolegama iz Rusije i Azerbejdžana.  Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da se situacija u Siriji i mirovni pregovori za rješavanje krize razvijaju pozitivno.  Putin je ocijenio da nijedna zemlja ne bi mogla da riješi sama sirijsku krizu.

Putin je ranije danas doputovao u Teheran kako bi sa predsjednicima Irana i Azerbejdžana razgovarao o regionalnoj saradnji, borbi protiv terorizma i bezbjednosnim pitanjima. Iran i Rusija imaju mnoge zajedničke interese u regionu, obje podržavaju sirijskog predsjednika Bašara al Asada, kao i iranski sporazum sa svjetskim silama o nuklearnom programu Teherana.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj