MASAKR U TEKSASU: Ušetao u crkvu tokom službe, ubio 27 ljudi

Najmanje 25 osoba je ranjeno, a 27 je smrtno stradalo nakon što je naoružani napadač otvorio vatru u crkvi u Saterlend Springs u američkoj državi Teksas.

Svjedoci su vidjeli muškarca kako u nedjelju u 11.30 sati po lokalnom vremenu ulazi u Baptističku crkvu u gradu, koji je 50 kiliometara udaljen od San Antonija. U to vrijeme u crkvi se obično okupi pedesetak ljudi.

Policija je saopćila da je 27 osoba ubijeno, među kojima ima i djece.  – Naše molitve su uz one kojima je naškodio ovaj zli čin. Zahvaljujemo policiji na odgovoru – kazao je teksaški guverner Greg Abot (Abott). Prema još nepotvrđenim informacijama, napadač je ubijen, ali nije sigurno da li je u pitanju samoubistvo ili ga je likvidirala policija.

Do napada dolazi samo mjesec dana nakon što je 64-godišnji Stiven Pedok sa prozora hotelske sobe ubio 58 osoba i ranio više od 500 ljudi tokom koncerta u Las Vegasu.Pedokov napad, zasad nepoznatog motiva, najsmrtonosnije je masovno ubistvo te vrste u američkoj istoriji.

Zajedno sa napadom u Teksasu, gdje bi broj žrtava mogao da raste, samo u posljednjih deset godina u SAD je u pet sličnih zločina ubijeno skoro 200 ljudi.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj