(FOTO/VIDEO) DOŠLO DO FIZIČKOG OBRAČUNA ISPRED FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU: Maskirani muškarci strgali crvenu zastavu pa napali studente

Nakon što su hrvatski mediji u popodnevnim satima objavili kako je više maskiranih osoba neuspješno probalo skinuti crvenu zastavu, koja je ispred FFZG-a postavljena povodom stote obljetnice Oktobarske revolucije, te da su se pojedinci razišli, oko 17.30 sati smo od studenata na licu mjesta saznali kako to nije bio i kraj ove priče.

Naime, nakon prvotnog propalog pokušaja, došlo je i do fizičkog obračuna. Oko 10 maskiranih osoba uspjelo je strgati postavljenu zastavu, nakon čega su se fizički obračunali s 5 do 6 studenata te su na lice mjesta pozvane policija i Hitna pomoć. Informaciju o okršaju Indexu su potvrdili u zagrebačkoj policiji. “Dobili smo dojavu da je jedna grupa napadnuta od strane nepoznatih osoba, prije otprilike pola sata, policajci su na intervenciji”, rečeno nam je.

Napadači pobjegli u NSK

Inicijativa za feministički Filozofski objavila je i snimku otimanja zastave. “Na snimci se vide maskirani napadači kako kradu zastavu i prijete studentima Filozofskog Fakulteta. Jedan član Studentskog zbora FFZG-a nazvao je policiju, koja je trenutno ispred zgrade fakulteta. Napadači su pobjegli u, ironije li, Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu”, napisali su iz Inicijative na Facebooku.

 

(Global CIR/Index/Agencije)

Komentiraj