MEDIJI TVRDE DA JE JOŠ JEDAN PRINC UBIJEN: Saudijske vlasti demantuju navode

U Saudijskoj Arabiji preminuo je drugi saudijski princ za nedjelju dana. Kako javljaju mediji, prilikom pružanja otpora hapšenju ubijen je princ Abdulaziz bin Fahda. Poginuli princ je bio osumnjičen za umješanost u djelatnost kompanije „Saudi Oger limited“ koja pripada porodici libanskog premijera Sada Haririja, piše “Dejli mejl”.

Mediji,:Poginuo još jedan saudijski princ, vlast demantuje

Prošlog vikenda u padu helikoptera poginuo je princ Marsur bin Murkin. Saudijska Arabija je 5. novembra objavila odluku Antikorupcionog komiteta.

Pokrenuta je akcija masovnih hapšenja visokih činovnika, uključujući 11 prinčeva, prenosi Sputnjik.

Saudijska Arabija demantovala da je stradao još jedan princ

Vlasti Saudijske Arabije demantovala je danas tvrdnje da je princ Abdul Aziz bin Fahd (44) ubijen kada je prilikom hapšenja pružao otpor.

“On je živ i zdrav”, navodi se u saopštenju saudisjkog ministarstva za informisanje, prenosi britanski “Dejli mejl”. Ranije danas mediji u regionu Zaliva su objavili da je princ ubijen dok su vlasti pokušavale da ga uhapse u sklopu istrage o korupciji.

“Nema nikakvih istina u glasinama koje kruže u medijima o princu Abdul Aziz bin Fahdu. Princ Abdul Aziz je živ i zdrav”, saopštilo je saudijsko ministarstvo informisanja. Glasine su krenule kada je bivši FBA agent Ali H Sufan na tviteru napisao da je sin pokojnog kralja Fahda umro u nedjelju.

Prema istim tvrdnjama, princ Abdul Aziz je bio “duboko umiješan” u poslove kompanije “Saudi Oger” koju je svojevremeno držala porodica libanskog premijera Saada Haririja, koji je ovog vikenda podnio ostavku. Vijesti i pogibiji princa Abdula Aziza pojavila se svega 24 sata nakon što je potvrđeno da saudijski princ Mansur bin Mukrin poginuo u padu helikoptera.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj