OHRABREN JUNKEROVIM IZJAVAMA! Vučić: Moguće da Srbija uđe u EU 2023. godine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ohrabren izjavom predsjednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera da bi Srbija mogla da postane čalnica Evropske unije prije 2025. godine i da smatra da bi to bilo moguće 2023. godine.

“Jučerašnja izjava predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera je ohrabrujuća. Mislim da je moguće da se dogodi, ali ne obećavam”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu. On je rekao da ulazak Srbije u EU zavisi od odluke zemalja članica, ali i o odnosu prema Kosovu.

“Predstoji nam mnogo toga što treba da uradimo, mi ovakvi nećemo ući u EU. Moramo da vidimo kako ćemo da rešavamo odnose sa Prištinom”, rekao je Vučić. Vučić je rekao i da će Srpska napredna stranka (SNS), na čijem je čelu sljedeće nedjelje, donijeti odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, javlja Anadolija.

Stranka će o tome donositi odluku, da ne dajem tačne dane, ali trebalo bi sledeće nedelje”, rekao je Vučić i dodao da ne može da zna kakvu će odluku stranka donijeti.

Kako je rekao argument za raspisivanje izbora je da bi ako vanredni parlamentarni izbori budu raspisani istovremeno s izborima za Skupštinu Beograda u februaru naredne godine, 2022. godine bili istovremeno održani i predsjednički i parlamentarni i beogradski izbori. “Imali bismo četiri godine potpunog mira. Imali bismo vremena da uradimo sve za pristupanje Srbije EU“, rekao je Vučić.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su u aprilu 2016. godine, a SNS u Skupštini Srbije ima apsolutnu većinu.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj