NAKON TRI GODINE BIJEGA: U Novom Sadu uhapšen Miloš Buha

Miloš Buha (46), koji je 22. svibnja 2014. godine sudjelovao u ubojstvu Vojislava Škrbića u novosadskom restoranu ‘Gondola’, uhićen je noćas u Novom Sadu nakon što je tri godine bio u bijegu.

Buha je uhićen u ulici Stevana Hristića u Novom Sadu te policiji navodno nije pružao otpor. Odvezen je u novosadski Okružni zatvor na izdržavanje kazne, a Apelacioni sud u međuvremenu je priopćio kako je preinačio presudu i usvojio žalbu Višeg javnog tužioca u ovom slučaju pa mu je kazna povećana s 15 na 17 godina zatvora, doznaje Blic.

Kazna mu povećana s 15 na 17 godina zatvora

Za Škrbićevo ubojstvo osuđen je ranije i njegov brat, Dušan Buha (28). On je od početka suđenja u pritvoru  te je za njega tokom suđenja dokazano da je u Škrbića ispalio dva hica iz pištolja, nakon čega je pobjegao. Dušan je u Škrbića ispalio dva metka u punom restoranu, a Miloš mu je pomogao tako što je prvi u restoranu prišao Škrbiću i počeo s njim razgovarati, nakon čega ga je Dušan upucao.

U konačnici je osuđen na 18 godina zatvora.

Prema iskazima sa suda braća su ponzavala ubijenog Škrbića, a Dušan Buha je  ispričao i da se bojao novosadskog narkobossa te da su od ranije imali nesuglasica. Škrbić mu je tako navodno jednom prilikom prijetio i stavio pištolj u usta kad su se sreli u kafiću “Dukat”. Prema njegovim riječima, tada mu je rekao: “šta je pi..o mala družiš se sa Ludim, sve ću vas pobiti”.

Dušan je pojasnio i da su prije ubojstva, on i Miloš slavili jer je Miloševa supruga zatrudnjela.

“Parkirali smo ispred Gondole i Miloš mi je rekao: “Ajde da popijemo još po jednu”. U momentu kada smo ušli u Gondolu pogledao sam ulijevo i vidio Škrbića. Uhvatio me je strah, vidio sam neki njegov pokret rukom ka pojasu i ja sam iz straha izvadio pištolj iz torbice i ispalio dva metka prema njemu. Istrčao sam vani, sjeo u automobil  i otišao”, ispričao je mlađi brat koji se za razliku od starijeg ipak odlučio predati policiji.

Mlađi brat odmah se predao policiji

Vojislav Škrbić bio je zloglasni novosadski narko boss i jedan od rijetkih preživjelih u krvavom sukobu sa Zemunskim klanom.

Prije nego što ga je ubio Buha, Škrbić je preživio nekoliko pokušaja ubojstva, od kojih je najpoznatiji  onaj iz 2012. godine, kada je ranjen prsa ispred kluba „Zam“, navodi Blic.

Služio je zatvorsku kaznu od 11 godina zbog naručivanja ubojstva, kao i pokušaja ubojstva, a vjerovalo se da su pod njegovom kontrolom rute za šverc heroina u Novom Sadu, zbog čega je bio u sukobu sa drugim kriminalnim grupama, dok je često viđan u društvu javnih ličnosti te je važio i za boema.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj