NIKADA TO NISAM KRILA! Predsjednica Republike Hrvatske:“Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je veliki intervju Novoj TV u kojem je, između ostalog, odgovorila i na pitanja o rođendanskoj proslavi i večerama sa Zdravkom Mamićem.

“Nikada nisam krila da sam se sa Zdravkom Mamićem našla više puta. I ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo”, rekla je predsjednica poručujući kako su se susreti odvijali u razdoblju prije nego joj je rečeno da je Mamić pod mjerama.

Ponovila je kako je 2015. godine svoj rođendan proslavila s obitelji u Bruxellesu. “Gospodin Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene. Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa”, poručila je.

Objasnila je da smjene u tajnim službama nemaju veze s Mamićem. “Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni sa kakvim večerama ni kontaktima sa gospodinom Mamićem. Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod mjerama, međutim razlozi njegove smjene su drugačije prirode”, kazala je.

Dodala je kako sukob interesa ne može postojati jer Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje njene javne dužnosti.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj