NE JENJAVA SKANDAL OKO RUSKOG UPLITANJA U AMERIČKE IZBORE: Direktor CIA-e ne odustaje od optuživanja Rusa, Trumpove izjave razbjesnile Demokrate

Direktor CIA-e Mike Pompeo je ponovio danas optužbe o ruskom uplitanju u američku izbornu kampanju, iako ih je ruski predjenik Vladimir Putin zanijekao kako je prenio predsjednik Donald Trump.

“Direktor kao i do sada ostaje pri izviješću iz siječnja 2017. obavještajnih službi o ruskim uplitanjima u američke predsjedničke izbore”, navodi CIA u priopćenju koje je prenio kanal CNN nekoliko sati nakon izjava američkog predsjednika koji, čini se daje za pravo ruskom kolegi.

“Zaključci obavještajanih službi u pogledu uplitanja Rusije se nisu promijenili” dodaje se u priopćenju koje je objavio taj kanal.

Donald Trump je danas istaknuo Putinovo poricanje tih optužbi nakon što ga je susreo u Vijetnamu. “Rekao mi je da se apsolutno nije miješao u naše izbore”, objasnio je američki predsjednik nakon kratkog susreta s ruskim kolegom u Danangu, u Vijetnamu, na marginama regionalnog foruma. Te optužbe o uplitanju su apsurdne, tvrdio je ruski predsjednik na konferenciji za novinare.

Trumpove izjave su razbijesnile nekoliko demokratskih zastupnika, posebice Adam Schiffa. “Predsjednik zna da su Rusi intervenirali, posebice hakiranjem računa elektroničke pošte Hillary Clinton i prikazivanjem kampanje na društvenim mrežama kako bi pomogli republikancu”, istaknuo je u priopćenju.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj