ODLUKA O IZBORIMA ZA SEDAM DANA! Vučić: Ako nam drugi budu odlučivali kao u nekim okolnim zemljama, onda nezavisnost nema smisla

Predsjednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić kaže da će odluka o izborima, beogradskim i eventulano parlamentarnim, biti donijeta naredne subote kada će biti održane sjednice dva glavna organa Srpske napredene stranke.

Odluku o izborima saznaćete brzo, već u sledeću subotu, kada će biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS. To će biti dan kada će biti doneta konačna odluka o tom pitanju. Svestan sam da smo vrlo blizu poraza na gradskim izborima. To ne znači da nisam zadovoljan rezultatima našeg rada i da se nećemo boriti da na izborima postignemo što bolji rezultat“, rekao je Vučić u intervjuu za “Alo”.

“Borim se za suverenu Srbiju bez obzira na cijenu”

Vučić je rekao da je spreman da se za suverenost i samostalnost Srbije bori bez obzira na to koliku cijenu će morati da plati zbog toga. Na pitanje da prokomenariše za “Alo” to što se Srbija po ko zna koji put u istoriji našla u procjepu između velikih sila i njihovih interesa i da li postoji način da se zaštiti, Vučić kaže:

“Ljudi u Srbiji moraju da znaju da atmosfera u kojoj vodimo spoljnu i unutrašnju politiku nije nimalo laka i prosta. Kada vide pritiske sa raznih strana to je zato što predstavnici tih zemalja zastupaju interese svojih država, a ne zato što mnogo vole Srbiju.”

Kako kaže, “niko sem nas ne voli mnogo Srbiju”, a svakako ne više od njenih građana i onih koji vode Srbiju, iako bi nerijetko željeli da kažu da mnogo bolje vide interese Srbije nego što ih vidi aktuelno rukovodstvo i njeni građani. “Dakle, velike sile i njihovi predstavnici štite svoje, a ne naše interese i molim ljude u Srbiji da to razumeju. Mi sa svima moramo da imamo dobre odnose, jer smo suviše mali, ali moramo da ukažemo na dvostruke aršine. Svejedno, moramo da održavamo dobre odnose sa njima jer bismo nestali ako to ne bi smo činili”, kaže Vučić.

Na pitanje šta će se desiti sa Srbijom ako poklekne pred zahtjevima svjetskih moćnika Vučić ističe da je “najvažnije za narod i zemlju očuvanje slobode i nezavisnosti”. “Ukoliko nam drugi budu odlučivali o svemu, kao što imate primere u nekim okolnim zemljama, i ko će da bude tužilac i ko će da bude sudija, i ko će da bude u nekoj od agencija, i da nezavisna tela budu samo njihova, a da svi oni budu nezavisni od našeg naroda a zavisni od njih onda to nema nikakog smisla”, dodaje predsjednik Srbije.

Tačno je da treba da gradimo nezavisne institucije, ali koliko nezavisne od Vlade Srbije tako i od vlada pojedinih zapadnih ili nekih drugih zemalja, dodaje Vučić. “Dakle, to je politika sa kojom sam pobedio, ljudima je to izgledalo kao šala, priča, pusta želja, ali veoma sam uporan i principijelan i upravo zato se nalazimo pod teškim pritiscima, zato je i stranka koju vodim pod pritiscima“, kaže Vučić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj