BIT ĆU PREDSJEDNIK SVIH SLOVENACA! Pahor novi stari predsjednik Slovenije

Slovenski predsjednik Borut Pahor osvojio je u durgom krugu predsjedničkih izbora svoj drugi predsjednički mandat. On je na osnovu 50 odsto prebrojanih glasova osvojio 53,64 odsto glasova, saopštila je slovenačka izborna komiisja.

Pahor novi stari predsjednik Slovenije

Njegov protivnik, gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec, dobio je 46,36 odsto glasova i priznao poraz, prenose slovenački mediji. Kamnik je priznajući poraz rekao da treba čestitati Pahoru na osvajanju drugog mandata.

Pahor je večeras, u prvom obraćanju nakon što je odnio pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora, zahvalio glasačima na “vjeri u demokratiju” obećavši da će dati sve od sebe kako bi i oni koji danas nisu glasali “vjerovali u demokratiju”.

Poruka ovih izbora glasi da pobjeđuju političke snage koje ujedinjuju”, rekao je Pahor, prenosi STA. On je, takođe, poručio da će biti predsjednik svih Slovenaca i da će češće govoriti o važnim pitanjima.

Pahor, koji je u danas održanom drugom krugu osvojio 53 odsto glasova, čestitao je svom protivkandidatu, gradonačelniku Kamnika Marjanu Šarecu, na osvojenih skoro 47 odsto glasova, ocijenivši da je to veoma dobar rezultat koji zaslužuje aplauz, navodi slovenačka agencija.

U međuvremenu, Šarec je priznao poraz i čestitao Pahoru, ali je rekao da njegov uspjeh kao relativnog novajlije u političkim vodama pokazuje da slovenački građani žele promjene, prenosi AP.

Ponosan san što sam imao priliku da se trkam sa prvom ligom. Moj rezultat je dobar i govori sam za sebe”, zaključio je Šarec.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj