DESETINE POVRIJEĐENIH, SEDAM OSOBA POGINULO! Snažan zemljotres na iračko-iranskoj granici

 Najmanje šest osoba je danas poginulo u gradu na zapadu Irana u snažnom zemljotresu koji je registrovan u blizini granice Iraka i Irana, javila je iranska državna televizija. Kako je prenijela agencija Rojters, u gradu Kasr-e Širin ima i dosta povrijeđenih.

Snažan zemljotres na iračko-iranskoj granici, šestoro mrtvih u Iranu

Iranska televizija navodi da se potres osetio u nekoliko iranskih gradova, da je osam sela pretrpelo štetu, kao i da su neka ostala bez struje. U gradovima zapadne provincije Kermanšah ljudi su izašli na ulice zbog opasnosti od naknadnih potresa, izjavio je lokalni zvaničnik Crvenog krsta.

Mnoge kuće u ruralim dijelovima te provincije su napravljene od blata i vrlo lako se urušavaju, napominje britanska agencija. Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale pogodio je oblast jugoistočno od iračkog grada As-Sulajmanija u 21.18 sati po lokalnom vremenu, saopštio je EMSC.

Epicentar je bio u blizini iračko-iranske granice. Mediji, međutim, različito izvještavaju o tome koje je jačine bio zemljotres – Rojters navodi 7,2. Tass, pozivajući se na evropski Sredozemni seizmološki centar, 7,4 a neki idu i do 7,5 stepeni Rihterove skale.

S druge strane, zvaničnik iračke meteorološke službe navodi da je potres bio jačine 6,5 stepeni i da je pogođen veći dio zemlje, uključujući i Bagdad.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj