(VIDEO) MARŠIRALI POD PAROLAMA ‘HOĆEMO BOGA’ I ‘MOLITE ZA ISLAMSKI HOLOKAUST’: Pogledajte trenutak u kojem je par antifašista stalo pred kolonu ekstremnih desničara u Varšavi

Jučer su Varšavom marširale  hiljade desničara pod parolom ‘Hoćemo Boga’.  Podsjetimo, u nacionalističkom maršu održanom u glavnom gradu Poljske sudjelovalo je oko 60 tisuća ljudi.  Među organizatorima marša bio je i “Narodni radikalni blok”, koji je ranije organizirao prosvjede protiv muslimana, homoseksualca, EU-a i svega što se kosi s pravilima poljskih katolika.

“Europa će biti bijela ili bez ljudi”

Deseci tisuća nacionalista marširali su ulicama glavnog poljskog grada bacajući dimne bombe, noseći transparente “Bijela Europa, čista Europa”, “Europa mora biti bijela”, “Molite za islamski holokaust”, “Poljska bijela katolička”. Mnogi su nosili maske, mahali poljskim zastavama i uzvikivali “Smrt neprijateljima naše domovine” i “Katolička Poljska, ne sekularna” oboružani transparentima “Bijela Europa bratskih naroda” i “Europa će biti bijela ili bez ljudi”.

No, ekstremnim desničarima u jednom se trenutku ispriječila skupina antifašista koji su nosili transparent s natpisom “Stop fašizmu”. Stali su pred kolonu ekstremista koji su reagirali nasilno – gurali su antifašiste i pokušali su ukloniti njihov transparent. Kako je to izgledalo jučer u Varšavi, pogledajte u videu:

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj