(VIDEO) NIŠTA NIJE SLUČAJNO: Britanci u reklami za Hrvatsku prikazali Mostar

Alux, britanska internet stranica i turistička agencija namijenjena bogatašima, na popis destinacija koje moraju posjetiti svi zaljubljenici u luksuz stavila je i Hrvatsku. Najznačajnije prirodne ljepote Hrvatske, istorijske ličnosti i top-odredišta predstavila je videom pod nazivom “15 stvari koje niste znali o Hrvatskoj”.

Britanci u reklami za Hrvatsku prikazali Mostar

U petnaestak minuta snimljenog materijala i fotografija koje prikazuju najbolje od najboljeg, stručnjaci za putovanja nisu pokazali zavidno znanje geografije, već baš suprotno.

Govoreći o srednjovjekovnom Dubrovniku smještenom u Dalmaciji prikazali su slavnu vizuru Mostara te nastavili priču o Hrvatskoj kao destinaciji koju su prepoznali filmaši i tamo snimali scene za Igru prijestola, Robin Huda i Zvjezdane ratove. Spomenut je i Stradun u kontekstu najskuplje ulice u državi, a kao kuriozitet su naveli i to što se ne nalazi u glavnom gradu.

Prema Britancima Pula je takođe nezaobilazno odredište zbog svoje Arene, oko koje se omotala najduža kravata i tako je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Pohvalili su njezinu ljepotu i naglasili kako je veoma očuvana, bolje i od amfiteatra u Rimu. Na popisu planetarno popularnih izvođača koji su tamo ostavili muzički trag izdvojili su Andreu Boćelija, Lućijana Pavarotija, kao i Hosea Karerasa – ali i Dina Merlina.

(Global CIR/punkufer.hr)

Komentiraj