ZBOG NEDOLASKA POSLANIKA SAVEZA ZA PROMJENE: Odgođene sjednice Predstavničkog doma

Nastavak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazan za danas, nije održan zbog nedostatka kvoruma za odlučivanje.

Na početku sjednice predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto je informirala poslanike da imaju kvorum za rad, ali ne i za odlučivanje.

“Iz Kluba SDS-a, odnosno Saveza za promjene, smo dobili najavu da neće nazočiti današnjoj sjednici Zastupničkog doma. Druge obavijesti nismo dobili, izuzev pojedinačno zastupnika koji su najavili svoje kašnjenje ili izostanak“, kazala je Krišto.

Konstatirala je da, u skladu s Poslovnikom Predstavničkog doma, imaju kvorum za rad ali ne i za odlučivanje te odlažu nastavak ranije prekinute i za danas najavljenu novu sjednicu Predstavničkog doma državnog parlamenta do daljnjeg

Predsjednik SNSD-a i RS-a Milorad Dodik zajedno sa predsjednikom DNS-a Markom Pavićem i predsjednikom SP-a Petrom Đokićem pozvao je srpske predstavnike u državnim institucijama BiH da obustave rad i napuste te institucije zbog izjava Bakira Izetbegovića tokom intervjua za DW, a koje su koje su pogrešno intrepretirane.A današnji nedolazak an sjednicu, evidentan je odgovor iz RS.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj