NASTAVLJA SE UKLANJANJE ANTIFAŠISTIČKIH ZNAMENJA: Hasanbegović uklanja i ‘Ivu Lolu Ribara’

U Hrvatskoj i dalje traje sistematsko uklanjanje znamenja partizanskim borcima iz Drugog svjetskog rata – na redu je bista Ive Lole Ribara, koju Zlatan Hasanbegović i Bruna Esih, lideri zagrebačke desnice, žele da bace u “podrum”.

Klub gradskih poslanika “Nezavisni za Hrvatsku” namjerava da ukloni bistu Ive Lole Ribara, koju je postavio gradonačelnik Milan Bandić, kako bi malo ublažio atmosferu nakon ukidanja imena trg maršala Tita. Kako je na svom “Tviter” profilu objavila gradski odbornik Sandra Švaljek, Hasanbegović i Esih žele da uklone spomenik partizanskom heroju, i to samo mjesec dana nakon što je postavljen.

Ribarova bista je, u međuvremenu, nekoliko puta oskrnavljena ustaškim grafitima. Bandić je podigao bistu Ivi Loli Ribaru u parku u Prilazu barona Filipovića, jer je, da bi zadržao vlast, popustio pod pritiscima desnice koja je tražila ukidanje imena trg maršala Tita.  Međutim, Hasanbegović, koji za razliku od Bandića koji to čini tajno,  otvoreno koketira sa ustaštvom, poručio je na sjednici Odbora za imenovanje naselja ulica i trgova, čiji je predsjednik, da je taj Bandićev čin “uzurpatorski, nasilnički i samovoljan potez”.

Teko je povjerovati da i ovaj sukob nije vještački, budući da su se slične ‘prepirke’ dešavale i uoči posljednjih klokalnih izbora u Hrvatskoj, pa su na koncu Hasanbegović i Bandić završili u zajedničkoj koaliciji.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Pa koliko li je samo hrabri Lola učinio na deustašizaciji ondašnje okupacijske zone!
    Moraju Hasso i Miki dobrano zapet da se stanje popravi! Ipak ni jedan bistu dobit neće osim
    ako ih se ne zalije betonom! Hm, mislim ipak šteta je ……betona!

    Reply

Komentiraj