PLENKOVIĆ BAHATO UPITAO BUNJCA ‘TKO JE ON I OTKUD JE ISPAO’: Dobio je dosta žestok odgovor od zastupnika Živog zida

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac aktivan je tijekom rasprava u Hrvatskom saboru pa ga je konačno zamijetio i premijer Andrej Plenković. Ipak, predsjednik Vlade se otvoreno zapitao tko je to Branimir Bunjac i odakle je ispao. Bunjac mu je odgovorio na svojem Facebook profilu.

Image result for bunjac živi zid

Bunjac kaže kako je logično da se on i premijer ne poznaju. U objavi koju prenosimo u cijelosti objasnio je i zašto je tako. ‘Tijekom rasprave o povjerenju Vladi Plenković me upitao “tko sam ja” i “otkuda sam ispao”. Konstatirao je da nije za mene “nikada čuo niti me je ranije vidio”, pa se čudio “tko uopće” glasuje za Živi zid.

Nema ničega neobičnoga u njegovim izjavama.

Naime, u vrijeme Domovinskog rata ja sam bio dobrovoljac na prvoj crti bojišta, a Plenković se liječio od anemije. Logično je da se nismo mogli ni sresti ni vidjeti u to vrijeme. Kasnije sam studirao povijest i postao doktor povijesnih znanosti u vrijeme dok je isti gospodin tumarao po hodnicima središnjice HDZ-a pokušavajući se uhljebiti u nekoj sinekuri. Treba li nas stoga čuditi da premijer, za razliku od mene, ne zna ništa o hrvatskoj povijesti, pa mu za vođenje politike treba tragikomično Povjerenstvo za suočavanje s prošlosti?

Kasnije je Plenković napustio Hrvatsku i otišao u Bruxelles i time i faktički postao potpuno odvojen od stvarnoga života hrvatskih građana. Okružen birokratima, vozačima, večerama i s primanjima od 50 tisuća kuna zaključio je da je život bajka koja se svodi na dodvorništvo i održavanje statusa quo.

Njemu je bilo dobro, pa nije mogao shvatiti da u Hrvatskoj ljudi vode borbu za goli opstanak, za puko preživljavanje, pa samim time ne razumije ni kako je nastao Živi zid ni tko za njega glasuje. On misli da stotine tisuća blokiranih, iseljenih i gladnih hrvatskih građana zanimaju sastanci nekakvih radnih skupina EU-a na Malti.

Za razliku od Plenkovića osobno hodam pješice po ulicama grada, bez zaštitara, primam građane, slušam njihove žalbe, pa znam kako žive i koje su im potrebe u stvarnome, a ne virtualnom, svijetu. Nemam se potrebe nikome ulizivati, ne služim nikakvim lobijima, potpuno sam slobodan u iznošenju svojih stavova.

U politici sam isključivo zato da budem medij građana, a ne da prenosim uredbe i direktive iz EU-a i NATO-a ili iz bankarskih krugova. Doista, velika je razlika između nas dvojice, slažem se’, objavio je Bunjac.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj