DRUGO IZDANJE ‘VOGUEVOG MODNOG FESTIVALA’: Mjesto okupljanja najpoznatijih modnih profesionalaca

Parisko izdanje časopisa Vogue organizira 24. i 25. studenog svoj drugi modni festival, događaj posvećen profesionalcima i osobama koje strasno slijede modu. Izdanje će biti obilježeno prisustvom poznatih imena iz oblasti luksuza, koji će susresti kolege ali i obične građane za vrijeme okruglih stolova, masterclassa ili rasprava u raskošnom hotelu Potocki, smještenom u osmom okrugu Grada Svjetlosti.

Slikovni rezultat za vogue fashion festival 2017

Prvi dan će se razmatrati trasformacije ekosustava industrije luksuza, zahvaljujući devetorici izaslanika. Među njima je François-Henri Pinault, direktor Keringa i suprug Salme Hayek. On će odgovarati na pitanje: “Kako luksuzne marke shvataju budućnost”? Zatim ce govoriti i Demna Gvesalia, umjetnički direktor koji dobro poznaje sadržaj: “Balenciaga model mijenjanja”. Rijeć će dobiti i Bruno Pavlovsky, Chanelov predsjednik  modnih djelatnosti. Objasniti će osobno mišljenje o  imageu luksuznih marki u digitalnom dobu.

Piše: Džana Mujadžić

Istovremeno uz ove koje se naplaćuju, na drugim manifestacijama, poput masterclass Karla Lagaferlda namijenjenog studentima i mladim poduzetnicima, u modnom sektoru, također će se raspravljati o kreativnom evolucijama luksuza, a organiziraju se i “pure players” osobnih labela i ključu uspjeha u digitalnoj epohi.

Drugi dan festivala predviđen je za kontakte i susrete pa će se raspravljati o uzajamnim uticajima više sektora, posebno odnosu mode i umjetnosti, sa Michaelom Burke, predsjednikom branda Louis Vuitton. Pridružit će mu se neumorni 84- godišnji Karl Lagarfeld i Alber Elbaz.

U hotelu Potocki se priređuju i masterclass o novinarstvu u europskim izdanjima Voguea, te o socijalnim mrežama za razvoje visuelnog identiteta brandova. Ovo će biti izvanredna prilika za susrete s urednicom pariskog izdanja slavnog magazina Emmanuelle Alt, ali i Simonom Porte Jacquemens ili Jeanne Damas.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj