IZBORI SAMO U BEOGRADU: SNS neće tražiti vanredne parlamentarne izbore u Srbiji

Srpska napredna stranka, koja ima skupštinsku većinu, danas je na Glavnom odboru odlučila da želi da se održe samo izbori za Skupštinu Grada Beograda, a ne da se s njima raspišu i vanredni parlamentarni izbori.

Nakon sjednice Glavnog odbora novinarima se obratila članica Predsjedništva SNS-a i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je rekla da je prijedlog predsjednika SNS-a Aleksandra Vučića da se na proljeće ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori podržan s više od 500 glasova, a da su protiv glasala samo četiri člana GO.

“S više od 500 glasova i samo četiri glasa protiv, odnosno, za drugi prijedlog Glavni odbor je odlučio da izađemo isključivo na izbore za Skupštionu grada”, rekla je Gojković i dodala da je to najbolja moguća odluka koja je u interesu Srbije, a nešto manje u interesu SNS-a.

Srpska napredna stranka na parlamentarnim izborima 2016. godina bila je nosilac koalicione izborne liste “Aleksandar Vučić-Srbija pobjeđuje”, koja u Skupštini Srbije ima apsolutnu većinu sa 131 mandatom od 250 poslaničkih mjesta. Samom SNS-u pripada 98 mandata.

SNS je od izbora 2012. godine u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), što je i sada slučaj. SPS je čak podržao Aleksandra Vučića kao kandidata na predsjedničkim izborima u Srbiji i nije izašao sa svojim kandidatom, kako je to radio od povratka višestranačja.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj