UNUK OSNIVAČA MUSLIMANSKOG BRATSTVA OPTUŽEN ZA SEKSUALNO NASILJE: Tariqa Ramadana, unuka Hasana el-Bene, dvije Francuskinje optužuju za silovanje

Optužbe za seksualno zlostavljanje protiv medijski najeksponiranijeg islamskog klerika ostavile su mnoge europske muslimane šokirane. Tariq Ramadan, rođeni Švicarac prošli tjedan je uzeo odsustvo sa položaja na Sveučilištu u Oxfordu. Taj je potez došao nakon što su ga dvije francuskinje optužile za silovanje i napad. Izvješća o sličnim optužbama objavljena su u švicarskim novinama, piše VOA.

Slikovni rezultat za tariq ramadan

Ramadan je negirao optužbe. Sveučilište Oxford izjavilo je da su se i on i škola složili oko njegovog odsustva. Ramadan je unuk osnivača egipatskog ‘Muslimanskog bratstva’. 55-godišnjak je dugo imao kritičare. Oni tvrde kako je krio politički islam pod izgovorom ujedinjenja islamskoga svijeta. Imao je privremenu zabranu ulaska u SAD tijekom mandata Georgea  W. Busha. Zabrana je ukinuta nakon što je Bush napustio ured.

Inače pokret Muslimanskog bratstva se smatra nukleusom kasnijih terorističkih grupa koje su zloupotrebljavale islamski predznak, a jedna od najpoznatijih je Al-Kaida.

U travnju su francuski dužnosnici protjerali Ramadanovog starijeg brata, švicarskog klerika Hani Ramadana. Tvrdili su da je prijetnja javnom poretku. Hadi je postao vijest nakon što je u Le-Mondu 2001. godine objavljen članak u kojem odobrava ‘kamenovanje preljubnika.

Tariq Ramadan

Trvdnje protiv Ramadana

Prošlog je mjeseca francuska aktivistica Henda Ayari i bivša pripadnica salafističkog pokreta, optužila  Ramadana da ju je silovao  u hotelskoj sobi 2012. godine. Od tada, još jedna francuska žena navodno je iznijela sličnu priču. Odvjetnici francuske uprave istražuju optužbe.

U Švicarskoj je jedan ženevski list izvijestio  da četiri mlade žene tvrde da su imale seksualne odnose s Ramazanom kada ih je podučavao u svojoj školi. Četiri su žene rekle da tada nisu bile punoljetne. Mediji su izvijestili o još jednoj prijavi za silovanje u Belgiji.

Ramadan optužuje svoje kritičare da lažiraju optužbe i narušavaju njegov javni imidž. Na Facebooku u subotu, rekao je kako ostaje miran i ima “povjerenje u pravdu”. ‘Godinama sam pozivao na umjerenost i otvorenost’, napisao je, i “to su vrijednosti koje nam najviše trebaju danas”.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:
  1. […] SAMO 11 GODINA! U Egiptu usvojene ustavne izmjene, Sisi može biti predsjednik do 2030. godine UNUK OSNIVAČA MUSLIMANSKOG BRATSTVA OPTUŽEN ZA SEKSUALNO NASILJE: Tariqa Ramadana, unuka Hasana el… Objavljeno […]

Komentiraj