OZNAČEN SAM KAO META! Domagoju Margetiću prijete na društvenim mrežama, javno objavili i adresu stanovanja!

Inbox mi je zatrpan ovakvim i sličnim porukama hrvatskih domoljuba. Pa se ispričavam ako u moru ovih poruka ne primjetim poneku poruku stvarnih prijatelja. A iskreno ovi nisu manjina u društvu danas, piše na svome facebook profilu istraživački novinar Domagoj Margetić.

– Ovi koji mi pišu ovakve poruke su legitimacija današnje Hrvatske. To su birači današnje vlasti. I samo čekaju priliku da i sa mnom kao i mojim precima završe u nekim novim koncentracijskim logorima. Nosio ja žutu traku ili ne, kao i neki drugi u ovom proustaškom društvu – označen sam. Kao meta. A deseci ovakvih poruka dnevno to najbolje potvrđuju, nastavlja  svoj status Margetić.

Međutim nije sve ostalo na prijetnjama. Kako je prije pola sata objavio na svom fb. profilu izvjesne osobe su javno podijelile i njegovu adresu stanovanja.

Nakon niza prijetećih komentara, izravnih prijetnji ili poziva na ubojstvo, koje mi u komentarima ostavljaju hrvatski desničari i neofašisti od jučer, danas oko 13.15 sati, ispod tih njihovih prijetnji, izvjesni Joško Jurić objavio je adresu na kojoj stanujem u Zagrebu s pozivom da se oni kojima je usput pobrinu da se u strahu vraćam kući. Obzirom da su prije tog njegovog poziva i objave moje adrese objavljene i direktne prijetnje smrću i nasiljem, jasno je kako je objava moje adrese dodatni poziv na nasilje ili ubojstvo i da predstavlja prijetnju. Ovime javno objavljujem to huškanje, a o svemu sam elektronskom poštom podnio prijavu policiji, ističe Margetić.

Naša redakcija, uz osudu ovih nemilih događaja,  još jednom poziva sve nadležne da stanu u zaštitu novinara i medijskih radnika te im osiguraju uvjete za normalan rad bez straha po vlastiti život. Također apeliramo na kolege novinare da se u ovakvim i sličnim situacijama drže zajedno i budu jedni uz druge čuvajući obraz i čast ove profesije i njenih temeljnih principa.

 

(Global CIR)

  1. […] OZNAČEN SAM KAO META! Domagoju Margetiću prijete na društvenim mrežama, javno objavili i adresu … […]

Komentiraj