PRIJEDLOG NOVE BOŠNJAČKE POLITIKE: Saopćenje za javnost ‘Bošnjačkog pokreta’

Na mail redakcije našeg portala pristiglo je saopćenje za javnost Bošnjačkog pokreta koji sve zainteresovane poziva na javnu prezentaciju  ‘Prijedloga nove bošnjačke politike’, koja će se održati sutra u hotelu ‘Europa’ u Sarajevu.

Bošnjački pokret nakon uspješnog završetka sudske registracije i postregistracijskog perioda kao politička organizacija prezentiraće javnosti strateške programske ciljeve nove politike Bosne i Hercegovine i Bošnjaka pod nazivom “Prijedlog nove bošnjačke politike” u hotelu Europa, sala Atrium u ponedjeljak (20.11.2017.) sa početkom u 17,00 sati.

Navedeni programski dokument predstavlja rezultat višemjesečnog rada najprominentnijih pripadnika akademske zajednice bošnjačkog naroda na čelu sa akademikom Muhamedom Filipovićem, predsjednikom BANU te uz priloge akademika Dževada Jahića, prof.dr. Muriza Spahića, prof.dr. Muharema Karamujića i Sejfudina Tokiće predsjednika Bošnjačkog pokreta.

U situaciji vještački društveno isforsirane političke podjele bošnjačkog naroda i svih patriota Bosne i Hercegovine na tzv. ljevicu, desnicu i politički centar a u vremenima dramično teških iskušenja naše države i našeg naroda te otvornih pokušaja velikosrpske i velikohrvatske politike da podijele državu i negiraju etnički, kulturni, historijski i jezički identitet apsolutno većinskog bošnjačkog naroda u državi Bosni i Hercegovini, ovaj dokument predstavlja programsku okosnicu okupljanja svih patriota i građana naše zemlje.

Izgradnja države Bosne i Hercegovine kao republike svih građana sa garantovanim osnovnim ljudskim pravima na svakom pedlju naše zemlje kao savremene evropske države članice NATO-a i EU, nema alternativu i u tom pogledu Bošnjački pokret je okupio preko deset hiljada članova u zemlji i dijaspori čvrsto opredjeljenih u istrajavanju na ostvarenju ovog cilja .

U cilju trensparentnosti djelovanja i okupljanja najšireg pokreta svih građana za očuvanje cjelovite i suverene države BiH, Bošnjački pokret organiziara javnu prezentaciju Prijedloga nove bošnjačke politike otvorenu za pripadnike svih postojećih članova različitih političkih stranaka i udruženja, stoji u saopćenju Bošnjačkog pokreta.

(Global CIR)

1 Komentaron this Post

  1. Nermin Bijedić

    APSOLUTNA PODRŠKA

    Reply

Komentiraj