VUČIĆ SE SUSREO SA SINOM GEORGA SOROSA! Alex Soros u ime Fondacije za otvoreno društvo podržao reformski put Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Fonda za otvoreno društvo Aleksom Sorosom. Kako je saopšteno, Vučić i Soros su razgovarali “o regionalnoj saradnji i podršci Fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava”.

Aleks Soros i Aleksandar Vučić danas u Beogradu

Predsjednik Vučić je tom prilikom istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda.  Osim toga, on je naveo i da je regionu Zapadnog Balkana mjesto u Evropskoj uniji, a da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredjeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susjedima rješava dijalogom. 

U saopštenju poslije sastanka se navodi da su se “dvojica sagovornika saglasila da je potrebno da Srbija nastavi da primjenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava”. 


Aleks Soros je tom prilikom ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je riječ o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Aleks Soros je stariji sin milijardera Džordža Sorosa, sa kojim se Vučić sastao krajem septembra u Njujorku.  “To je prilika da svoje poglede iznesemo na najrazličitijim, najvažnijim mjestima u svijetu, kao i da čujemo kako razmišljaju svi oni koji nemaju obavezu da uvijek misle kako mi mislimo“, objasnio je Vučić.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] VUČIĆ SE SUSREO SA SINOM GEORGA SOROSA! Alex Soros u ime Fondacije za otvoreno društvo podržao … […]

Komentiraj