VEĆ DESETO MEĐUNARODNO PRIZNANJE: Film “Muškarci ne plaču” Alena Drljevića nagrađen u Bratislavi i Rimu

Bosanskohercegovački predstavnik za slijedeceg “Oscara”, film Alena Drljevića “Muškarci ne plaču” upravo je dobio deseto priznaje na MedFilm festivalu u Rimu, gdje mu je na završnoj ceremoniji dodijeljeno znamenje “Love and Psycho”, za najuspješnije ostvarenje smotre, na veliku radost reditelja, interpreta i producenata Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića.
Slikovni rezultat za ALEN DRLJEVIĆ MUSKARCI NE PLAČU

Rimska manifestacija MedFilm promovira ljudska prava i interkulturni dijalog, djelujući na podizanju svijesti omladine i boljeg razumijevanja društveno-kulturnih pitanja, borbe protiv rasizma i ksenofobije. Posebno se zalaže za isticanje mediteranske i europske kulture. Oformljen 1995 godine, festival se oslanja na veličanje raznolikosti kao vrijednosti doprinosa suradnje među zemljama, kroz audiovizuelne filmske teme.

Piše: Džana Mujadžić

Prije nekoliko dana je film dobio i laskavu titulu najboljeg ostvarenja Bratislava Film Festivala a nagradu je primio glumac Sebastian Cavazza.

Muškarci ne plaču” je prikazan i u sklopu natjecateljskog programa Zagreb Film Festivala i jednake smotre u Ljubljani.  Glavni glumci su Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Ivo Gregurević, Jasna Đurićić i Izudin Bajramović.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj