DESTABILIZACIJA EGIPTA U KRITIČNIM TRENUCIMA! Detalji masakra: ‘Sve je trajalo 20 minuta, teroristi su napravili ‘arenu smrti’, nitko nije mogao izaći živ’

Naoružani teroristi koji su u napadu na egipatsku džamiju ubili više do 300 ljudi, nosili su zastavu IS-a i bilo ih je između 25 i 30, priopćio je danas ured glavnoga državnog odvjetnika, dok istodobno u medije curi sve više detalja strašnog zločina koji se dogodio jučer.

Kako se navodi, tridesetak terorista je napravilo “arenu smrti“ – okružili su vjerski objekt sa svih strana i blokirali put zapaljenim automobilima onima koji su pokušali pobjeći.

“Teror je trajao 20 minuta. Prvo su blokirali sve prozore i vrata, onda aktivirali bombu pa otvorili vatru iz automatskih pušaka. Bilo ih je između 25 i 30, nosili su zastave DAIŠ-a-a i zauzimali pozicije na vratima i prozorima“, navodi Daily Mail.

“Teroristi su ubijali uzvikujući ’Allahu akbar’. Eksplozija bombe je izazvala stampedo, poslije čega su ljudi ubijani na mjestu. Među stradalima je i 27 djece, a teroristi su zapalili automobile oko džamije i napravili dimnu zavjesu iz koje nitko nije mogao izaći živ“, navodi se.

Egipat je u subotu počeo trodnevnu žalost za ubijene žrtve, a vojska je na taj najkrvaviji napad u novijoj povijesti zemlje odgovorila zračnim napadima uporišta egipatskog ogranka takozvane ‘Islamske države’.

Posebno je indikativno da posljednji napad u Egiptu dolazi u vrijeme svekolike destabilizacije prilika u Libanu, ali i Saudijskoj Arabiji koja ujedno prijeti Iranu. Uz najavljeni napad Izraela na Liban i Hezbollah, postaje nam jasnije zašto je nekome cilj destabilizirati ujedno i najozbiljniju državu arapskog svijeta.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj