VISOKI DUŽNOSNIK POZIVA NA BOMBARDIRANJE AL JAZEERE: ‘To je mašinerija koja poziva na terorizam, krivi su za napad na Sinaju’

General pukovnik iz Dubaija Dhahi Khalfan, inače viši sigurnosni dužnosnik u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pozvao je na bombardiranje Al Jazeere. Tu medijsku kuću smatra krivom za bombaški napad na džamiju u Egiptu koji se dogodio u petak.

 

Khalfan je na Twitteru napisao da bi koalicija trebala bombardirati Al Jazeeru i nazvao ju ‘mašinerijom koja poziva na terorizam’, ‘kanalom DAIŠ-a, Al-Kaide i Al-Nusre’. 

‘Koliko dugo će oni remetiti sigurnost Egipta i arapskog svijeta’, napisao je na Twitteru, a nakon toga je na toj društvenoj mreži objavio i fotomontažu na kojoj se vidi logotip Al Jazeere ispred likova vođe DAIŠ-a, Abu Bakra al-Bagdadija, bivšeg vođe Al-Kaide, Osame bin Ladena, vođe Hezbollaha Hassana Nasrallaha i vođe ‘Muslimanskog bratstva’ Yusufa al-Qaradawija.

Nakon toga je uslijedio niz osuda, a izvršni direktor Al Jazeere kaže da Khalfan nakon takvih objava snosi punu odgovornost ako se dogodi napad na tu medijsku kuću ili njezine zaposlenike.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj