PLENKOVIĆ SKRENUO U ‘TEORIJE ZAVJERE’ Pernar: ‘Urotnici’ o kojima on govori su izmišljeni, za razliku od stvarnih urotnika kojima služi!

Plenković je skrenuo u teorije zavjere, nažalost “urotnici” o kojima on govori su izmišljeni, za razliku od stvarnih urotnika kojima služi, smatra hrvatski zastupnik Ivan Pernar.

On je na svojoj facebook stranici napisao sljedeće:

– Zemlja propada zbog onih koji sjede u Vladi, a ne “ruskih trolova”. Plenković pokušava krivnju za lošu sliku o njemu u javnosti svaliti na Ruse koji su se urotili s ciljem da HDZ izgubi izbore.  Navodno je kompletna opozicija koja kritizira Lex Agrokor produžena ruka Rusa i brani njihove interese. Tako sam ga ja razumio. Još bih mogao shvatiti da samo mene napada da “radim za Ruse” jer sam im naklonjen, ali Bernardić i Mrak Taritaš? Kakve veze oni imaju s njima. To su gluposti žešće -ističe Pernar.

Plenković u Budimpešti o ‘hibridnom ratu’

Hrvatski premijer Andrej Plenkovć se nakon susreta sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, obratio u Budimpešti novinarima, a na pitanje jednog od njih – da li je Hrvatska u hibridnom ratu, šef hrvatske vlade je uzvratio pitanjem: “Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu”.

“Bila je ovo prilika da razgovaramo o svim zajedničkim temama Hrvatske i Mađarske. Razgovarali smo o mađarskoj manjini u Hrvatskoj i Hrvatskoj u Mađarskoj, o saobraćajnoj povezanosti dvije zemlje, da se mostovi na Dravi obnavljaju, o energetskoj saradnji, o saobraćajnim koridorima – prije svega o koridoru VC. Mađarska i Hrvatska važne su i u smislu trgovinske razmjene, povećana je ta razmjena, investicije su preko dvije milijardi eura”, rekao je Plenković.

Reporter “N1 Srbija”, koji prati Samit 6+1 u Budimpešti, upitao je Plenkovića s kim je Hrvatska u hibridnom ratu.

Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?“, glasio je odgovor hrvatskog premijera.

Plenković je nedavno privukao pažnju hrvatske javnosti izjavom da ”samo naivni mogu da vjeruju da Hrvatska nije dio i meta procesa koji se najčešće opisuje kao hibridno medijsko djelovanje ili hibridni rat”. Na ove izjave reagirao je i hrvatski novinar Domagoj Margetić:

DOMAGOJ MARGETIĆ: Plenkovićev hibridni rat je čisti fašizam i crtanje mete na novinarskim glavama!

 

(Global CIR)

 

Komentiraj