(VIDEO) BURA NAKON PRIKAZIVANJA DOKUMENTARCA O LOKALNIM MOĆNICIMA! Prašović-Gadžo: Tužit ću Efendića, “Hifa” ne može graditi ništa bez dozvola

Nakon što je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić rekao da je kompanija “Hifa” odustala od gradnje benzinske pumpe u sarajevskom naselju Švrakino Selo te da će graditi poslovno-stambeni objekt, oglasila se i Sanela Prašović-Gadžo, koja tvrdi da će tužiti Efendića i da “Hifa” ništa ne može graditi dok se ne provede nova procedura.

Bildergebnis für EFENDIC PRASOVIC

– Najavljujući to, Semir Efendić se stavlja u ulogu PR-a ove kompanije, a ne u ulogu načelnika. Prema postojećim zakonima, kompanija “Hif”a ne može graditi ništa dok se ne provede nova procedura, a to znači izmjenu regulacionog plana, upoznavanje javnosti o izmjeni i saglasnost građana. Prema Zakonu o prostornom uređenju, da bi “Hifa” gradila poslovno-stambeni objekt, mora dobiti saglasnost komšija koji graniče s njihovom parcelom. Komšije o ovome niko nije upoznao, a načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić ponovno se stavio iznad zakona i javno demonstrirao kako radi. Pozivam Tužilaštvo Kantona Sarajevo da odmah reaguje na očito nezakonito djelovanje načelnika Semira Efendića – poručila je Sanela Prašović-Gadžo.

Dodaje da će tužiti Efendića zbog tvrdnje da ona prodaje svoj objekt u Švrakinom Selu.

Ja sam vlasnica poslovno-stambenog objekta izgrađenog 2010. godine, u kojem se nalaze prostorije produkcijske kuće TIM System, gdje radi 10 osoba. Objekt je nov, namjenski izgrađen za produkciju sa studijskim prostorima i nikada nije bio predmet prodaje. Na drugom spratu je stan u kojem živi moja porodica – istakla je novinarka.

Podsjećamo, prijedlog za izgradnju poslovno-stambenog objekta uslijedio je nakon što prijedlog izmjene regulacionog plana Švrakino Selo-Aneks nije prošao na javnoj raspravi, a Prašović-Gadžo je o cijeloj priči snimila dokumentarni film.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj