KUKAVIČKI ČIN PO UZORU NA GERINGA: Oba zločinca popili otrov nakon izricanja presude

Na izricanju današnje drugostepene presude Jadranku Prliću i ostalima u Hagu, desio se incident.  Naime, tokom izricanja presude Praljku kada mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, on je rekao da odbacuje istu. Tada se nagnuo i popio čašicu nečega i rekao da je popio otrov.

Po Slobodana Praljka, bivšeg komandanta HVO-a, koji je danas nakon što mu je potvrđena prvostepena presuda od 20 godina, popio otrov, dolazi i helikopter.  Kako prenose strani mediji, ljekarske ekipe oživljavaju Praljka i bore mu se za život.

Ovakvu situaciju smo vidjeli i 1945. godine nakon završetka Drugog svjetskog rata i sa drugim čovjekom nacističke Njemačke. Naime, nakon što je Herman Gering optužen na smrtnu kaznu zbog holokausta, on je popio kapsulu sa otrovom, a nedugo nakon toga i umro.

Odbijanje da se suoči sa zlodjelima koje je počinio navelo je Praljka na ovaj kukavički čin. Međutim, događaj je došao kao naručen aktuelnom hrvatskom vodstvu budući da je vijest dana Praljkovo trovanje, a ne odgovornost Hrvatske za agresiju i udruženi zločinački pothvat na čijem čelu je stajao prvi predsjednik nezavisne Republike Hrvatske  Franjo Tuđman.

Hrvatska koja se nalazi u veoma teškoj situaciji zbog suprotstavljanja Briselu i Berlinu te ‘drugovanja’ sa Višegradskom četvorkom danas je dodatno oslabljena na geopolitičkom planu, a njen kredibilitet u smislu ‘borbe za prava bh. Hrvata’ je potpuno iščezao zajedno sa nadama o tzv. trećem entitetu. BiH nije trebala bolja diplomatija i lobiranje od postupaka Kolinde i Plenkovića. Sva sreća pa se ‘bošnjačka’ diplomatija nije bavila ovim pitanjima jer bismo, s obzirom na njihovu stručnost, vjerovatno ponovo izvisli i kao država i kao narod. Ovako je nesposobni HDZ Hrvatske odradio posao za BiH.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. CRKO PRALJAK U BOLNICI !!!!!

    Reply

Komentiraj