MENI KONZULICA NIJE MOGLA UNIJETI ČOKOLADU! Florens Hartman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal

Otrov u sudnici haškog Tribunala ili bilo šta drugo što je inače zabranjeno unijeti je zabrinjavajuće i neprihvatljivo, rekla je Florens Hartman, bivša portparolka Tribunala za portal startbih.info.

Florens Hartman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal

“Ovo je drugi put da zabranjena sredstva  budu unesena u Tribunal. Prvi put je to bilo u slučaju Slobodana Miloševića i tada to nismo vidjeli, a on je uzimao protulijek koji je poništavao djelovanje lijeka za visoki pritisak i, ovo sada. Šokantno je da se ovo desilo i ne znam kako obezbjeđenje to nije spriječilo jer znali su skočiti na mene”, rekla je Hartman i naglasila da je bilo važno da žrtve danas neometano čuju presudu.

Kaže da je teško spriječiti samoubistvo ako je neko to odlučio, ali da bi trebalo da bude nemoguće u Tribunal unijeti bilo šta što nije potrebno za postupak.

“Kada sam ja bila u zatvoru konzulici Francuske je zabranjeno da mi unese čokoladu, a ovo je ušlo. Zašto pravila nisu ista za sve?”, rekla je za portal startbih.info Hartman.

Danas je Slobodan Praljak,  usred čitanja presude i nakon potvrđivanja zatvorske kazne od 20 godina, popio nešto za šta je njegova advokatica rekla da je otrov.

 

(Global CIR/startbih.info)

Komentiraj