(VIDEO) NADA VELIKE BRITANIJE! Jeremy Corbyn: ‘Kada bankari kažu da smo im prijetnja, u pravu su – transformirat ćemo ovaj propali sistem’

Lider britanske opozicije, ljevičar Jeremy Corbyn, upozorio je bankarskog giganta, korporaciju Morgan Stanley, kako bankari itekako imaju pravo kada ga smatraju prijetnjom jer, kako ističe, želi transformirati ekonomiju od koje profitiraju špekulanti, a na štetu običnih ljudi.

Ovo je njegova reakcija na izvještaj Morgan Stanley-a u kojem se navodi kako je politička neizvjesnost u Britaniji danas veća prijetnja i od Brexita.

Naime, kapitalistička klasa poprilično strahuje od mogućeg dolaska Corbyna na vlast jer, kako se čini, on “misli ozbiljno” kada poručuje da želi potpuno promijeniti britansku slobodnotržišnu ekonomiju.

ANALIZA GUARDIANA: Novi laburistički manifest nudi odgovor ne samo na britanski pokvareni sistem, već i na globalnu krizu u socijalnoj demokratiji!

“Bankari kao što su ovi iz Morgan Stanley-a ne smiju voditi našu zemlju, ali oni misle da trebaju”, rekao je Corbyn. “Dakle, kada kažu da smo im prijetnja, u pravu su – mi jesmo prijetnja ovom propalom sistemu koji je namješten tako da pogoduje samo nekolicini”, poručio je britanski socijalistički lider u svojem jučerašnjem obraćanju putem video poruke.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj