ŽRIJEB ZA SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO: Hrvatska s Argentinom, Srbija s Brazilom

U koncertnoj dvorani Državne palate Kremlja u Moskvi sinoć je održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji. Predstavnici regiona, Hrvatska i Srbija, nisu previše loše prošli, iako su u grupi dobili Argentinu, odnosno Brazil.

Bildergebnis für ŽDRIJEB ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Na prvi pogled, kao najjača grupa djeluje “D“ u kojoj su, osim Hrvatske, još Argentina, Nigerija i Island. Moglo bi biti zanimljivo i u grupi “F“ u kojoj su Njemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja.

U osminu finala plasiraće se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam grupa.

Utakmice Svjetskog prvenstva igraće se na 12 stadiona u 11 ruskih gradova, s obzirom da Moskva ima dva sjajna objekta stadion “Luzhniki“ i “Otkrytiye“. Uz rusku prijestonicu na listi gradova domaćina utakmica Mundijala su: St. Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Nuzhny Novgorod, Samara, Volgograd, Saransk, Rostov na Donu, Sochi i Yekaterinburg.

Jedino što je prije žrijeba bilo poznato jeste da će Rusija biti postavljena na prvu poziciju u grupi “A“, kako bi igrala na otvaranju Svjetskog prvenstva 14. juna 2018. na stadionu “Luzhniki“. Finale bi se trebalo igrati na istom stadionu 15. jula sa početkom u 16 sati.

– Grupe

Grupa “A“: Rusija, Saudijska Arabija, Egipat, Urugvaj.

Grupa “B“: Portugal, Španija, Maroko, Iran.

Grupa “C“: Francuska, Australija, Peru, Danska.

Grupa “D“: Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija.

Grupa “E“: Brazil, Švajcarska, Kostarika, Srbija.

Grupa “F“: Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja.

Grupa “G“: Belgija, Panama, Tunis, Engleske.

Grupa “H“: Poljska, Senegal, Kolumbija, Japan.

 

 

/Global CIR/Agencije)

Komentiraj